پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز یکشنبه ، 1404/02/21

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

معاون فنی مرکز بهداشت کهگیلویه بویر احمد با اشاره به اینکه مسمومیت های غذایی از خوردن غذا یا آشامیدنی آلوده شده با یک سم ایجاد می شود، گفت: ویروس ها و انگل ها می‌تواند موجب مسمومیت شود.

معاون فنی مرکز بهداشت کهگیلویه بویر احمد با اشاره به اینکه مسمومیت های غذایی از خوردن غذا یا آشامیدنی آلوده شده با یک سم ایجاد می شود، گفت: ویروس ها و انگل ها می‌تواند موجب مسمومیت شود.


به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، مهندس نصراله کرمی افزود: مبنع این سموم می‌تواند باکتریایی مواد شیمیایی سمی وسموم طبیعی موجود در بدن حیوانات دریایی گیاهان و قارچ ها و یا آلودگی با فلزات سنگین مانند مس آهن و جیوه باشد.


وی عنوان کرد: معمولاً علائم گوارشی این نوع مسمومیت چند ساعت پس از خوردن غذا بسته به شدت عامل بیماری بروز می کنند از جمله این علائم می توان اسهال، تهوع، استفراغ، تب، دل درد، سردرد یا کسالت را نام برد.


کرمی تصریح کرد: مردم از مصرف قارچ های خودرو یا فله ای خودداری کرده و از کارت های دارای بسته بندی مشخص  و دارای مجوز بهداشتی استفاده کنند.


وی با بیان اینکه مصرف قارچ ها توسط پرندگان و سایر جانوران اهلی و وحشی نشان دهنده غیر سمی بودن آن برای انسان نیست، توصیه کرد: تغییر رنگ قاشق نقره در اثر تماس با خارج ،وجود حشرات در اطراف قارچ محل رویش معیار علمی و صحیحی برای تشخیص عدم سمیت قارچ در همه موارد نیست.


 معاون فنی مرکز بهداشت استان یادآور شد: معیار تشخیص دقیق بر اساس ظاهر وجود ندارد و تشخیص قارچ سمی از غیر سمی برای اغلب افراد دشوار و ناممکن است.


کرمی بیان کرد: برخی از سموم موجود در قارچ ها مقاوم به گرمابوده و فرآیند آماده سازی غذا مانند کباب کردن، آب پز کردن، سرخ کردن و بخارپز کردن قادر به تخریب کامل مواد سمی موجود در قارچ نیست.


 وی به مهمترین علائم مسمومیت گوارشی ناشی از مصرف قارچ های سمی اشاره کرد و گفت: در این صورت شاهد تهوع، استفراغ، سرگیجه، دل درد، کاهش هوشیاری، ضعف عضلانی و تشنج منجر به نارسایی کلیوی و در نهایت مرگ اغما هستیم.


کرمی یادآور شد: بروز علائم گوارشی در بین ۵ تا ۱۲ ساعت پس از مصرف، بلافاصله بعد از خوردن ظاهر می شود به یاد داشته باشید  در صورت مشاهده هریک از علایم ذکر شده فورا به نزدیک ترین مرکز درمانی مراجعه کنید.


وی تصریح کرد: اکثر قارچ هایی  که رنگ قهوه ای دارند و زیر چتر شان سفید بوده سمی هستند و اگر قارچ های وحشی را نمی شناسید هرگز به آنها دست نزنید و آنها را مصرف نکنید و قارچ های خوراکی بسته‌بندی‌شده مطمئن با نظارت و استاندارد در مغازه‌ها و سوپرمارکت ها به فروش می رسند، استفاده شود.


انتهای پیام/